WATER REACH /

The 2013 WATERMARKS Competition sought to reward proposals that successfully inculcate an understanding of climate change and sea level rise in vulnerable communities.
Using the footprint and elevation of the average South Prescott home (a), WATER REACH reveals the dynamism of water through an articulation of the site’s history. The proposal features a landbridge to connect residents of South
Prescott to the San Francisco Bay. Its tides inundate a restored marsh inlet, while storm water drains into and around 19 concrete platforms. The potential impact of sea level rise is made visible through a steel line, referencing the height of 100 year sea level rise projections. In doing so the connection residents once to the bay is re-established (b).

© 2014 by PAUL LAWRENCE MCGEHEE. Proudly made by Wix.com

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean